Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 100 g ädelost
  • salt och peppar
  • 140 g bacon
  • 1 msk smör eller margarin

Apelsinsås:

2 dl sky
2 st apelsiner
1 msk kycklingfond
salt peppar, socker
1 msk maizena majsstärkelse

Servera med:

klyftpotatis
salladsblad avokado och apelsinklyftor

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär ett snitt i kycklingfiléerna. Vik ut dem och banka ut dem lätt med handen. Skär ädelosten i bitar och lägg en bit ädelost på varje filé. Krydda med salt och peppar och vik ihop.

2
Linda bacon runt kycklingfiléerna och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och tillaga dem i ugn i ca 15 minuter, tills köttsaften är ofärgad. Skölj hastigt ur stekpannan och vispa ur med 2 dl vatten.

3
Pressa saften ur apelsinerna och häll i stekpannan tillsammans kycklingfond. Koka upp och smaka av med salt, peppar och socker.

4
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, red av såsen och koka upp. Skiva kycklingen och servera med såsen, klyftpotatis, salladsblad, avokado, och apelsin skuren i hinnfria klyftor.