Du behöver
- 400 g äpplen 3-4 st
- 1 dl vatten
- 1.5 dl lättyoghurt naturell
- 1 dl mellangrädde vispbar
- 3 st gelatinblad
- 1 msk sötningsmedel strö-
- 2 krm kanel mald
Garnera med:
Det här behövs 4–5 port:
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skala och kärna ur och skär äpplena i bitar. Spara skalet till garnering. Lägg gärna skalet i en skål med kallt vatten och några droppar citron.
2
Lägg äpple och vatten i en kastrull och låt koka i 5 minuter. Mosa äpplena med en gaffel och låt äppelmoset kallna.
3
Smält gelatinbladen på svag värme i den fuktighet som blir kvar på bladen. Obs! Passa noga och ta kastrullen från värmen direkt.
4
Blanda äpplemos, yoghurt, gelatin, sötningsmedel, kanel och vispad grädde.
5
Fördela moussen i portionsskålar och ställ in i kylen. Garnera med “snurrat” äppleskal och/eller pudra över kanel.