Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 4 st äggulor

Dekoration:

2 msk råströsocker gärna Cassonade
fikon färska
färsk mynta

Ugn: 150º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela vaniljstången på längden. Skarpa ner de svarta fröna i en kastrull. Tillsätt stött saffran, grädde, mjölk, 1/4 dl av sockret och vaniljstången.

2
Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt den dra i 10 minuter med locket på.

3
Vispa äggulorna och resten av sockret. Sila ner gräddmjölken i äggsmeten under vispning,

4
Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsformar à 1 1/2 dl. Ställ formarna i en liten långpanna. Fyll den med hett vatten så att det når upp till halva höjden av formarna.

5
Grädda i nedre delen av ugnen tills krämen har stannat, ca 40 minuter. Låt svalna och förvara sedan formarna i kylen.

6
Strö över råströsockret och bränn av med en gasolbrännare så att brûléen får en karamelliserad yta. Dekorera med klyftor av fikon och färsk mynta.