Du behöver
- 1 st vaniljstång
- 0.5 g saffran
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 0.5 dl ljust muscovadosocker
- 4 st äggulor
Dekoration:
2 msk råströsocker gärna Cassonade
fikon färska
färsk mynta
Ugn: 150º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela vaniljstången på längden. Skarpa ner de svarta fröna i en kastrull. Tillsätt stött saffran, grädde, mjölk, 1/4 dl av sockret och vaniljstången.
2
Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt den dra i 10 minuter med locket på.
3
Vispa äggulorna och resten av sockret. Sila ner gräddmjölken i äggsmeten under vispning,
4
Fördela smeten i fyra ugnssäkra portionsformar à 1 1/2 dl. Ställ formarna i en liten långpanna. Fyll den med hett vatten så att det når upp till halva höjden av formarna.
5
Grädda i nedre delen av ugnen tills krämen har stannat, ca 40 minuter. Låt svalna och förvara sedan formarna i kylen.
6
Strö över råströsockret och bränn av med en gasolbrännare så att brûléen får en karamelliserad yta. Dekorera med klyftor av fikon och färsk mynta.