Du behöver
- 1 st gelatinblad
- 0.75 dl vatten
- 0.5 dl sirap vit
- 250 g hallon
Grötmaräng:
2 dl risgrynsgröt
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 st äggvitor
1 dl florsocker
Dekoration:
1 st lime
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Låt gelatinbladet ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp vatten och sirap i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och smält det i den heta vätskan. Rör ner de tinade hallonen och mosa dem lätt mot kastrullkanten.
2
Fördela hallongelén i höga cocktailglas och låt stå kallt tills den stelnar. Blanda gröt, vispad grädde och vaniljsocker, och klicka över hallongelén.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt florsockret under tiden. Spritsa skummet över gröten. Färgsätt marängen med en gasolbrännare. Riv skalet av limen över desserten. Servera direkt.