Du behöver

  • 2 skiva vitt bröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 st gul lök
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 300 g svamp t ex trattkantareller, champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk färskost
  • 1 st äggula

Gratinering:

1 dl riven ost

Servera med:

palsternacka kålrot, morot och zucchini

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär bort kanterna på brödskivorna och smula ner inkråmet i en skål. Tillsätt mjölk och låt brödet svälla i mjölken i 5 minuter.

2
Rör i färs, ägg, hackad lök, salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek dem 3 minuter på sida i en stekpanna med smör. Lägg över biffarna i en ugnsfast form.

3
Rensa svampen och fräs den i smör tills vätskan kokat in. Tillsätt hackad lök och stek ett par minuter.

4
Blanda pressad vitlök, färskost, äggula och ost och rör i svampen.

5
Klicka svampröran på biffarna och gratinera i 15 minuter. Servera med ugnsbakad palsternacka, kålrot, morot och zucchini.