Du behöver
- 2 skiva vitt bröd
- 1 dl mjölk
- 500 g köttfärs
- 1 st ägg
- 0.5 st gul lök
- salt och peppar
- smör till stekning
- 300 g svamp t ex trattkantareller, champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk färskost
- 1 st äggula
Gratinering:
1 dl riven ost
Servera med:
palsternacka kålrot, morot och zucchini
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär bort kanterna på brödskivorna och smula ner inkråmet i en skål. Tillsätt mjölk och låt brödet svälla i mjölken i 5 minuter.
2
Rör i färs, ägg, hackad lök, salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek dem 3 minuter på sida i en stekpanna med smör. Lägg över biffarna i en ugnsfast form.
3
Rensa svampen och fräs den i smör tills vätskan kokat in. Tillsätt hackad lök och stek ett par minuter.
4
Blanda pressad vitlök, färskost, äggula och ost och rör i svampen.
5
Klicka svampröran på biffarna och gratinera i 15 minuter. Servera med ugnsbakad palsternacka, kålrot, morot och zucchini.