Du behöver

  • 250 g köttkorv
  • köttbuljong ev av tärning

Rotmos:

2 st potatis
kålrot ca 250 g
0.5 dl mjölk
2 tsk matfett
salt vitpeppar

Råkost:

2 st morötter
1 st äpple
1 msk pressad citronsaft
2 tsk persilja klippt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Rotmos: Skala och dela potatis och kålrot i bitar och koka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter eller tills de är riktigt mjuka. Häll av vattnet och pressa i potatispress. Värm mjölken och vispa moset fluffigt med mjölk och matfett. Smaka av med salt och vitpeppar.

2
Ta av plastskinnet på korven och skiva korven. Värm skivorna på en tallrik i mikron, ca 1 minut på full effekt, eller sjud dem i buljong i en kastrull på spisen.

3
Råkost: Servera med råriven morot blandad med tunna skivor av urkärnat äpple. Smaksätt med citronsaft och strö över klippt persilja.