Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar

Potatismos:

8 st potatis
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt och peppar

Gratinering:

1 dl riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med moset, skala och koka potatisen mjuk. Gör färsen medan potatisen kokar. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Lägg i hackad lök och fräs den mjuk.

2
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, fond, pressad vitlök och oregano. Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Häll av vattnet från potatisen och mosa sönder den. Vispa i mjölk och smör och smaka av med salt och peppar.

4
Lägg färsen i en ugnsfast form och klicka på moset. Strö över ost och gratinera i 15 minuter.