Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 1 msk tomatpuré
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 1 msk kalvfond
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk oregano
- salt och peppar
Potatismos:
8 st potatis
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
Gratinering:
1 dl riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Börja med moset, skala och koka potatisen mjuk. Gör färsen medan potatisen kokar. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Lägg i hackad lök och fräs den mjuk.
2
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, fond, pressad vitlök och oregano. Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Häll av vattnet från potatisen och mosa sönder den. Vispa i mjölk och smör och smaka av med salt och peppar.
4
Lägg färsen i en ugnsfast form och klicka på moset. Strö över ost och gratinera i 15 minuter.