Du behöver
- 300 g pangasiusfilé
- 1 st ägg
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk ströbröd
- salt peppar
- smör eller margarin till stekning
Ärtpuré:
3 dl gröna ärtor
1 st vitlöksklyfta liten
3 msk crème fraîche
0.5 dl parmesanost riven
Servera med:
potatis kokt
sallad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en annan skål. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen. Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
2
Ärtpuré: Koka ärtorna i lite vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och mixa ärtorna med pressad vitlök och crème fraiche till en puré. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis och en sallad till.