Du behöver

  • 300 g pangasiusfilé
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk ströbröd
  • salt peppar
  • smör eller margarin till stekning

Ärtpuré:

3 dl gröna ärtor
1 st vitlöksklyfta liten
3 msk crème fraîche
0.5 dl parmesanost riven

Servera med:

potatis kokt
sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en annan skål. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen. Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.

2
Ärtpuré: Koka ärtorna i lite vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och mixa ärtorna med pressad vitlök och crème fraiche till en puré. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis och en sallad till.