2 portioner
Du behöver
- 3 potatisar
- 3 morötter
- 1 gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 6 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt, peppar
Räk- och färskoströra:
75 g skalade räkor
2 msk färskost light
1 msk dill
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala potatis, morötter och skär i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs potatis, morötter och lök i en gryta med smör ett par minuter utan att det får färg.
2
Tillsätt buljongtärning och vatten och koka i ca 15 minuter, tills allt är mjukt. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Räk- och färskoströra: Rör ihop räkor, färskost och dill och servera i soppan eller på en bit bröd.