2 portioner

Du behöver

  • 3 potatisar
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt, peppar

Räk- och färskoströra:

75 g skalade räkor
2 msk färskost light
1 msk dill

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala potatis, morötter och skär i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs potatis, morötter och lök i en gryta med smör ett par minuter utan att det får färg.
2
Tillsätt buljongtärning och vatten och koka i ca 15 minuter, tills allt är mjukt. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Räk- och färskoströra: Rör ihop räkor, färskost och dill och servera i soppan eller på en bit bröd.