Du behöver

  • 750 g lammkött benfritt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk råsocker
  • 1 st burk hela tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 tsk rosmarin
  • 200 g sockerärter
  • salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i bitar och bryn i en stekpanna med smör. Lägg över det i en gryta och tillsätt sockret, rör runt och låt det bli lätt karamelliserat.

2
Tillsätt tomater med spad, vatten, fond, skivad vitlök, lagerblad och rosmarin. Koka sakta under lock i ca 1 timme tills köttet blivit mört.

3
Lägg i sockerärterna och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.