Du behöver

  • 1 st fänkål
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 200 g champinjoner
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 0.5 st saffran kuvert
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraîche

Garnera med:

färsk timjan

Servera med:

basmatiris
grönsaker

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Ansa och skiva fänkålen. Skala, dela löken och skiva den. Fräs fänkål och lök i en stekpanna med smör tills det börjar mjukna. Dela svampen och låt fräsa med i 5 minuter.

2
Koka upp vatten, fond och saffran. Strimla kycklingen och lägg ner i buljongen. Lägg i svampfräset och krydda med timjan, dragon, salt och peppar. Koka i 15 minuter.

3
Rör i crème fraiche och låt allt bli varmt. Garnera med timjan och servera med basmatiris och grönsaker.