Du behöver

  • fiskfilé ca 600 g av sej
  • salt vitpeppar
  • 1 st gul lök
  • 1 st fänkål
  • 2 st paprikor röd
  • 1 st squash grön
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 st tomater hela
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk oregano hackad färsk
  • 25 g smör

Servera med:

potatis kokt och

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och salta och peppra fisken. Skala och klyfta löken. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär squashen i bitar.

2
Fräs lök, fänkål, paprika, squash och riven vitlök i en stekpanna med olivolja i några minuter. Tillsätt spadet från tomaterna, citronsaft, salt och peppar.

3
Lägg grönsaksröran över fisken. Skär tomaterna i bitar och lägg dem överst tillsammans med oregano. Klicka på smöret. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Servera med kokt potatis och/eller lantbröd.