Du behöver
- fiskfilé ca 600 g av sej
- salt vitpeppar
- 1 st gul lök
- 1 st fänkål
- 2 st paprikor röd
- 1 st squash grön
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 st tomater hela
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk oregano hackad färsk
- 25 g smör
Servera med:
potatis kokt och
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och salta och peppra fisken. Skala och klyfta löken. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär squashen i bitar.
2
Fräs lök, fänkål, paprika, squash och riven vitlök i en stekpanna med olivolja i några minuter. Tillsätt spadet från tomaterna, citronsaft, salt och peppar.
3
Lägg grönsaksröran över fisken. Skär tomaterna i bitar och lägg dem överst tillsammans med oregano. Klicka på smöret. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter. Servera med kokt potatis och/eller lantbröd.