Du behöver

  • 140 g bucatini, tjock ihålig spaghetti
  • 1 st tomatsås

Köttbullar:

250 g kalvfärs 10%
0.5 msk lökpulver
0.5 dl parmesanost riven
0.5 st ägg
1 msk vatten
1 tsk kalvfond konc
salt svartpeppar

Servera med:

parmesanost riven

Garnera med:

färsk basilika

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka spagettin i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp tomatsåsen i en gryta.

2
Köttbullar: Blanda färs, lökpulver, parmesanost, uppvispat ägg, vatten, kalvfond, salt och peppar i en bunke. Rör till en smidig smet. Forma stora köttbullar och lägg ner dem i den kokande tomatsåsen. Låt sjuda i ca 5 minuter.

3
Servera köttbullarna med kokt bucatini och strö över parmesanost och garnera med basilika.