Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk smör
- 400 g fiskfilé gös, gädda eller sej
- 4 dl vatten +1 1
- 2 dl grötris
- 3 dl mjölk
- 3 st ägg
- 1 msk kycklingfond konc
- salt vitpeppar
- ströbröd
Servera med:
smör skirat
hackad dill
citronklyftor
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala löken och skär den i tunna klyftor. Fräs löken mjuk i en kastrull med smör. Skär fisken i bitar och lägg i kastrullen. Täck fisken med vatten och tillsätt saltet. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Sila sedan över buljongen till en annan kastrull.
2
Häll riset i buljongen och låt det koka i ca 15 minuter. Tillsätt mjölken och låt koka in i riset till en gröt, ca 15 minuter.
3
Rör ner ägg och skaldjursfond i risgröten. Tillsätt fisken och rör till en jämn smet. Häll fisksmeten i en smörad ugnsfast form och sikta över lite ströbröd. Grädda mitt i ugnen, 25–30 minuter. Servera med skirat smör, dill och citronklyftor.