Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 400 g fiskfilé gös, gädda eller sej
  • 4 dl vatten +1 1
  • 2 dl grötris
  • 3 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 msk kycklingfond konc
  • salt vitpeppar
  • ströbröd

Servera med:

smör skirat
hackad dill
citronklyftor

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala löken och skär den i tunna klyftor. Fräs löken mjuk i en kastrull med smör. Skär fisken i bitar och lägg i kastrullen. Täck fisken med vatten och tillsätt saltet. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Sila sedan över buljongen till en annan kastrull.

2
Häll riset i buljongen och låt det koka i ca 15 minuter. Tillsätt mjölken och låt koka in i riset till en gröt, ca 15 minuter.

3
Rör ner ägg och skaldjursfond i risgröten. Tillsätt fisken och rör till en jämn smet. Häll fisksmeten i en smörad ugnsfast form och sikta över lite ströbröd. Grädda mitt i ugnen, 25–30 minuter. Servera med skirat smör, dill och citronklyftor.