Du behöver

  • fiskfilé kolja eller torsk
  • salt vitpeppar

Örttäcke:

100 g smör
1 st äggula
1 st schalottenlök
0.5 dl hackad persilja
1 tsk timjan repade blad
1 tsk dragon hackad färsk fransk
1 bitar vitt bröd
0.5 dl vin vitt torrt

Servera med:

potatis kokt
spenat smörslungad
citronklyftor

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg fisken i en smord ugnsfast form och salta och peppra fisken.

2
Örttäcke: Blanda mjukt smör, äggula, finhackad schalottenlök, persilja, timjan och dragon och bred över fiskfiléerna.

3
Riv över brödet så att det blir ett jämnt lager och häll vinet i botten på formen. Grädda i ca 15 minuter. Servera med kokt potatis, smörslungad spenat och citronklyftor.