Du behöver

  • 1 st gul lök
  • smör eller margarin
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 500 g köttfärs
  • 1 st påse taco kryddmix
  • vatten
  • 4 st tomater
  • 1 st paprika gul
  • 2 msk inlagd jalapeño chilipeppar
  • 4 dl crème fraîche
  • peppar
  • 2 dl riven ost

Servera med:

tortillachips

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den i smör. Lägg i riset och fräs någon minut till. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp. Rör om så tärningen löses upp och koka klart under lock i 20 minuter. Häll riset i en ugnsfast form.

2
Stek färsen smulig i smör. Tillsätt kryddmix och vatten enligt anvisningarna på förpackningen och koka i 5 minuter. Lägg färsen ovanpå riset och lägg på skivade tomater, hackad paprika och jalapeno.

3
Rör ihop crème fraiche, peppar och ost och klicka ovanpå. Gratinera i ca 25 minuter. Servera gärna med tortillachips.