Du behöver
- 1 st gul lök
- smör eller margarin
- 3 dl ris
- 6 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 500 g köttfärs
- 1 st påse taco kryddmix
- vatten
- 4 st tomater
- 1 st paprika gul
- 2 msk inlagd jalapeño chilipeppar
- 4 dl crème fraîche
- peppar
- 2 dl riven ost
Servera med:
tortillachips
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den i smör. Lägg i riset och fräs någon minut till. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp. Rör om så tärningen löses upp och koka klart under lock i 20 minuter. Häll riset i en ugnsfast form.
2
Stek färsen smulig i smör. Tillsätt kryddmix och vatten enligt anvisningarna på förpackningen och koka i 5 minuter. Lägg färsen ovanpå riset och lägg på skivade tomater, hackad paprika och jalapeno.
3
Rör ihop crème fraiche, peppar och ost och klicka ovanpå. Gratinera i ca 25 minuter. Servera gärna med tortillachips.