Du behöver

  • 800 g rotfrukt kålrot, morot och potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk peppar blandad
  • 1.5 msk maizena redning

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Blanda dem med olja, salt och peppar och baka i ugn i 30 minuter.

2
Putsa köttet och salta och peppra. Bryn runt om i smör och stek i 5 minuter på svag värme. Ta upp köttet och låt vila i 10 minuter.

3
Skölj ur stekpannan och häll i grädde, vatten och fond. Koka upp och smaksätt med senap och peppar. Red av såsen och koka i 3 minuter. Smaka av.

4
Lägg rotfrukterna vid sidan på ett ugnsfast fat. Skiva köttet och lägg det i mitten. Ringla över ca 1/3 av såsen och gratinera i 5 minuter. Servera med resten av såsen och sallad.