Du behöver
- 800 g rotfrukt kålrot, morot och potatis
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl grädde
- 2 dl vatten
- 1.5 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk peppar blandad
- 1.5 msk maizena redning
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Blanda dem med olja, salt och peppar och baka i ugn i 30 minuter.
2
Putsa köttet och salta och peppra. Bryn runt om i smör och stek i 5 minuter på svag värme. Ta upp köttet och låt vila i 10 minuter.
3
Skölj ur stekpannan och häll i grädde, vatten och fond. Koka upp och smaksätt med senap och peppar. Red av såsen och koka i 3 minuter. Smaka av.
4
Lägg rotfrukterna vid sidan på ett ugnsfast fat. Skiva köttet och lägg det i mitten. Ringla över ca 1/3 av såsen och gratinera i 5 minuter. Servera med resten av såsen och sallad.