Du behöver
- 200 g bladspenat fryst
- 1 st gul lök
- 250 g svamp
- 1 msk smör eller margarin
- 400 g krossade tomater
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk sambal oelek
- 500 g färsk tortellini t ex mozzarella- och tomat
- 4 dl ostsås färdig
- 2 pkt bacon
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Tina spenaten och låt den rinna av och pressa ur vätskan. Skala och hacka löken och skiva svampen.
2
Fräs lök och svamp i smör. Rör ner spenat, krossade tomater, fond och sambal oelek. Koka upp och låt koka i 5 minuter.
3
Varva pasta, tomatsås och ostsås i en ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
4
Strimla baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och strö över den färdiga gratängen.