Du behöver

  • 200 g bladspenat fryst
  • 1 st gul lök
  • 250 g svamp
  • 1 msk smör eller margarin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 500 g färsk tortellini t ex mozzarella- och tomat
  • 4 dl ostsås färdig
  • 2 pkt bacon

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Tina spenaten och låt den rinna av och pressa ur vätskan. Skala och hacka löken och skiva svampen.

2
Fräs lök och svamp i smör. Rör ner spenat, krossade tomater, fond och sambal oelek. Koka upp och låt koka i 5 minuter.

3
Varva pasta, tomatsås och ostsås i en ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

4
Strimla baconet och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och strö över den färdiga gratängen.