Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- salt och peppar
- smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 1 msk kycklingfond
- 0.5 dl vitt vin
- 100 g skinka rökt
- 2 msk basilika eller 2 tsk torkad
- 1 st burk kronärtskockshjärtan 400 g
- 2 dl riven ost
Servera med:
ris eller pasta
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda och stek kycklingen i smör tills den är nästan klar. Lägg över i en ugnsfast form.
2
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt krossade tomater, fond, vin och strimlad skinka och koka ihop i 10 minuter. Rör i strimlad basilika.
3
Häll såsen över kycklingen. Dela kronärtskockshjärtanen på mitten och lägg ovanpå. Strö över ost och gratinera i 20 minuter. Servera med ris eller pasta.