Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 msk kycklingfond
  • 0.5 dl vitt vin
  • 100 g skinka rökt
  • 2 msk basilika eller 2 tsk torkad
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan 400 g
  • 2 dl riven ost

Servera med:

ris eller pasta

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda och stek kycklingen i smör tills den är nästan klar. Lägg över i en ugnsfast form.

2
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt krossade tomater, fond, vin och strimlad skinka och koka ihop i 10 minuter. Rör i strimlad basilika.

3
Häll såsen över kycklingen. Dela kronärtskockshjärtanen på mitten och lägg ovanpå. Strö över ost och gratinera i 20 minuter. Servera med ris eller pasta.