Du behöver

  • 250 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 dl bönor kokta vita
  • salt peppar, oregano

Servera med:

bröd
crème fraîche
sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i smör. Skala och hacka löken och tillsätt den tillsammans med tomatpuré. Låt fräsa 1 minut.

2
Tillsätt pressad vitlök, finhackad chili, fond och tomater och låt koka i 10 minuter.

3
Lägg i bönor och koka upp. Smaka av med salt, peppar och oregano. Servera med bröd, crème fraiche och sallad.