Du behöver

  • 6 st potatis medelstora
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm nymald vitpeppar
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st ägg + 1 ula
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl sesamfrö
  • matfett

Servera med:

4 skiva skinka källarrökt
0.5 dl lingon rårörda +1 äpple

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och koka potatisen. Pressa ner potatisen i en bunke och blanda med salt, peppar, riven schalottenlök, ägg och äggula och arbeta samman så att blandningen går att forma till bullar.

2
Forma moset till ca 6 cm i diameter stora bollar som rullas i ströbröd blandat med sesamfrö. Platta till bollen, så att det blir en jämntjock bulle och lägg den på smörpapper för att torka en stund.

3
Stek bullarna i en medelvarm stekpanna med matfett på båda sidor, tills de får vacker färg. Servera med källarrökt skinka, rårörda lingon blandat med tärnat äpple.