Du behöver

  • 0.5 dl havregryn
  • 2 tsk potatismjöl
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond konc
  • 0.25 st gul lök
  • 0.5 st ägg
  • 250 g nötfärs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • matfett

Grönpepparsås:

0.5 st gul lök hackad
2 tsk matfett
2 dl vatten
1.5 msk kalvfond konc
1 msk redning maizena
1 msk grönpeppar torkad
salt

Servera med:

råkostsallad morötter och äpple
potatis kokt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt det stå och svälla i 5 minuter.

2
Tillsätt hackad lök, ägg, nötfärs, salt och peppar i havregrynsblandningen och arbeta samman till en smidig färs. Forma med vattensköljda händer färsen till biffar och lägg dem på ett smörpapper. Stek biffarna i en stekpanna med matfett på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

3
Grönpepparsås: Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken blir blank. Tillsätt vatten och kalvfond och brun redning. Koka upp under omrörning. Krydda med krossad grönpeppar och smaka av med salt. Värm såsen före servering.

4
Servera färsbiffarna med kokt potatis, grönpepparsås och råkostsallad.