Du behöver

  • lammytterfilé ca 600 g
  • salt svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk timjan hackad färsk
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 msk salvia hackad färsk
  • 2 st vitlöksklyftor

Sås:

2 dl grädde
2 msk kycklingfond konc
2 msk messmör
1 msk calvados eller konjak
1 msk smör
salt och peppar

Servera med:

potatis se recept
sallad

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Bryn lammfiléerna runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra.

2
Blanda örter och finhackad vitlök och gnid in filéerna med ört- och vitlöksblandningen. Stick in mätstickan till en digital stektermometer i köttet. Stek köttet till 65° innertemperatur.

3
Sås: Blanda grädde och kycklingfond i en kastrull. Koka upp och tillsätt messmör och calvados under omrörning. Koka ihop såsen några minuter. Vispa ner smöret i klickar. Smaka av med salt och peppar.

4
Skär upp köttet i ca 6 cm långa bitar och dela dem på mitten lite diagonalt. Ställ bitarna upp på tallrikarna vid serveringen. Servera med sås, ugnsrostad potatis och sallad.