Du behöver
- lammytterfilé ca 600 g
- salt svartpeppar
- 2 msk smör
- 1 msk timjan hackad färsk
- 1 msk hackad färsk rosmarin
- 0.5 msk salvia hackad färsk
- 2 st vitlöksklyftor
Sås:
2 dl grädde
2 msk kycklingfond konc
2 msk messmör
1 msk calvados eller konjak
1 msk smör
salt och peppar
Servera med:
potatis se recept
sallad
Ugn: 175°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Bryn lammfiléerna runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
2
Blanda örter och finhackad vitlök och gnid in filéerna med ört- och vitlöksblandningen. Stick in mätstickan till en digital stektermometer i köttet. Stek köttet till 65° innertemperatur.
3
Sås: Blanda grädde och kycklingfond i en kastrull. Koka upp och tillsätt messmör och calvados under omrörning. Koka ihop såsen några minuter. Vispa ner smöret i klickar. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär upp köttet i ca 6 cm långa bitar och dela dem på mitten lite diagonalt. Ställ bitarna upp på tallrikarna vid serveringen. Servera med sås, ugnsrostad potatis och sallad.