Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk smör eller margarin

Dressing:

0.75 dl olivolja
1 msk honung
1 st citron strimlat skal och saft
2 msk rosmarin finhackad
1 st chilipeppar röd spansk
0.5 dl oliver skivade svarta
1 st vitlöksklyfta
2 msk kapris
0.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar stött

Servera med:

sallad
bröd

Ugn: 175º

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i köttet och stek i ugn tills innertemperaturen är 65º. Låt köttet kallna.

2
Skiva köttet tunt, i 1/2 cm skivor och lägg upp dem på ett serveringsfat.

3
Dressing: Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering. Servera köttet med sallad och bröd.