Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • smör eller margarin
  • 3 st äpplen
  • 1 st rödlök
  • 1 msk rosépeppar
  • rosmarin några kvistar färsk

Ugn: 175°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Putsa filén och krydda med salt och peppar. Bryn runt om i smör. Stick in en köttermometer och stek klart i ugn tills innertemperaturen är 65°. Låtköttet vila i 10 minuter innan det skivas ganska tunt.

2
Tvätta äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Stek äpple och lök i resten av smöret i 5 minuter.

3
Krossa pepparn lätt och rör ner i äpple- och lökblandningen tillsammans med repad rosmarin. Salta och peppra. Lägg äpple- och lökblandningen på och vid sidan om filén.