Du behöver

  • 0.25 st vitkålshuvud
  • vatten salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • falukorv ca 300 g
  • 1 tsk matfett

Servera med:

2 msk hackad persilja
kokt potatis

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär vitkålen i tärningar och förväll i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av i ett durkslag.

2
Vispa mjölk, kycklingfond och mjöl i en kastrull. Låt koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3
Ta bort korvskinnet och skär korven i stubbar, ca 3 cm tjocka. Stek stubbarna runt om, i medelvarm stekpanna med lite matfett, totalt ca 5 minuter. Servera med stuvad vitkål och potatis. Strö över persilja.