Du behöver
- 0.25 st vitkålshuvud
- vatten salt
- 2 dl mjölk
- 1 msk kycklingfond konc
- 1 msk vetemjöl
- salt och peppar
- falukorv ca 300 g
- 1 tsk matfett
Servera med:
2 msk hackad persilja
kokt potatis
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär vitkålen i tärningar och förväll i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av i ett durkslag.
2
Vispa mjölk, kycklingfond och mjöl i en kastrull. Låt koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
3
Ta bort korvskinnet och skär korven i stubbar, ca 3 cm tjocka. Stek stubbarna runt om, i medelvarm stekpanna med lite matfett, totalt ca 5 minuter. Servera med stuvad vitkål och potatis. Strö över persilja.