Du behöver

  • 8 st strömmingsfilé
  • salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1.5 dl grovt rågmjöl
  • 1.5 msk matfett

Gurksås:

1 dl minifraiche eller liknande
1 tsk lättmajonnäs
2 msk bostongurka
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis
sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta och peppra. Strö persilja på hälften av filéerna. Lägg dem dubbla och vänd dem i grovt rågmjöl.

2
Stek strömmingen i medelvarm stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.

3
Gurksås: Blanda mini fraiche med majonnäs och bostongurka. Smaka av med salt och peppar. Servera till strömmingen med kokt potatis och sallad.