Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • oregano
  • salt och peppar
  • 1 msk maizena redning
  • 250 g körsbärstomater
  • 20 g rucola

Servera med:

4 st ravioli finns att köpa färsk i kyldisken

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och skiva svampen. Stek lök, vitlök och svamp i smör tills vätskan kokat bort. Tillsätt grädde, vin och fond och koka ihop i 5–10 minuter.

2
Smaksätt med oregano, salt och peppar och red av med redning. Koka i 3 minuter. Rör i halverade tomater och strö över rucola. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera till svampsåsen.