Du behöver

  • 5 st paprikor gul och orange

Fyllning:

300 g kalvfärs
1 msk smör
0.5 st purjolök
8 st champinjoner
1 dl grädde
0.5 dl vin vitt torrt
1 msk tomatpuré
1 msk salvia strimlad färsk
salt svartpeppar

Gratinering:

0.5 dl parmesanost riven
0.5 dl mozzarella finns färdigriven i påse

Servera med:

bröd eller kokt pasta

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj paprikorna och skär av ett lock vid skaftet. Ta ur kärnorna och skär loss en tunn skiva på botten av paprikorna så att de står stadigt. Ställ paprikorna i en smord ugnssäker form.

2
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smöret. Tillsätt skivad purjolök och skivade champinjoner och låt fräsa tillsammans ett par minuter. Tillsätt grädde, vin, tomatpuré och salvia. Smaka av med salt och peppar. Låt färsröran koka i ca 5 minuter.

3
Fyll paprikorna med färsen. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen, ca 15 minuter, då är paprikorna fortfarande lite spänstiga. Servera med bröd eller kokt pasta.