Du behöver

  • 750 g potatis av mjölig sort
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl

Tomatsås:

600 g tomater
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och peppar

Garnera med:

färsk basilika

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala potatisen och koka den mjuk. Ånga den torr och pressa genom en purépress.

2
Tillsätt salt och arbeta in mjölet lite i taget i den varma potatisen tills den blir fast. Linda in i plastfolie och låt ligga i kyl i 1 timme.

3
Rulla ut degen till fingertjocka längder och skär i 2 cm breda bitar. Tryck varje bit mot en mjölad gaffel och lägg på ett mjölat bord.

4
Koka gnocchin i omgångar, i saltat vatten, ca 4 minuter tills de flyter upp. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av.

5
Tomatsås: Dela tomaterna och ta bort kärnhuset. Skär tomatköttet i bitar och skala och hacka lök och vitlök.

6
Fräs lök och vitlök i olja och rör i tomaterna. Koka ihop i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika.