Du behöver
- 750 g potatis av mjölig sort
- 0.5 tsk salt
- 3 dl vetemjöl
Tomatsås:
600 g tomater
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och peppar
Garnera med:
färsk basilika
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala potatisen och koka den mjuk. Ånga den torr och pressa genom en purépress.
2
Tillsätt salt och arbeta in mjölet lite i taget i den varma potatisen tills den blir fast. Linda in i plastfolie och låt ligga i kyl i 1 timme.
3
Rulla ut degen till fingertjocka längder och skär i 2 cm breda bitar. Tryck varje bit mot en mjölad gaffel och lägg på ett mjölat bord.
4
Koka gnocchin i omgångar, i saltat vatten, ca 4 minuter tills de flyter upp. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av.
5
Tomatsås: Dela tomaterna och ta bort kärnhuset. Skär tomatköttet i bitar och skala och hacka lök och vitlök.
6
Fräs lök och vitlök i olja och rör i tomaterna. Koka ihop i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika.