Du behöver

Smet:

3 st ägg
3 dl socker
100 g smör
1.5 dl mjölk
4.5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl päron grovt rivna
citron rivet skal av 1/2

Topping:

125 g färskost
1 dl crème fraîche
2 tsk vaniljsocker
choklad ca 50 g riven mörk

10-12 bitar

Gör så här

1
Riv päronen (skalade) och citronen.

2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

3
Smält smöret och häll i mjölken.

4
Rör ihop de torra ingredienserna.

5
Häll ner smörblandningen i smeten, sikta ner mjölblandningen och rör runt.

6
Rör ner päron och citronskal.

7
Häll i en smord och bröad form (22 cm) och grädda på 175 grader i 30-40 minuter. (Min fick vara inne längre, det kan ju skilja sig mellan olika ugnar!)