Du behöver
Pajdeg
                                                              3 dl mjöl
                                                              150 g smör
                                                              3 msk socker
                                                              1 st äggula 
Fyllning
                                                              250 g mandelmassa
                                                              50 g smör
                                                              3 st ägg
                                                              2.5 st äpplen 
Ugn: 200 grader
Gör så här
1
                Hacka samman alla ingredienser utom äggulan till pajdegen. Det ska bli en grynig massa. Tillsätt äggulan och samla till en deg. Låt degen vila i kylen i 1 timme.
            
2
                Kavla ut degen på mjölat underlag och klä en pajform. Nagga och ställ i kylen i 10 minuter.
            
3
                Grädda pajskalet på 200 grader i ca 10 minuter.
            
4
                Riv mandelmassan och blanda ihop alla omgredienser till fyllningen till en jämn smet.
            
5
                Skär äpplena i klyftor.
            
6
                Häll fyllningen i formen och tryck ner klyftorna.
            
7
                Grädda i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera den ljummen med vaniljsås eller glass.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            







                            
                            
                            
                            
                            
                            
Ska pajen serveras vid ett senare tillfälle smakar den som bäst om man värmer på den lite i ugnen innan servering.