Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 400 g nötfärs
- 1 msk smör
- 400 g krossade tomater
- 2 msk worcestershiresås
- 2 msk HP-sås
- salt svartpeppar
Mos:
4 prt potatismos
Gratinering:
1 dl prästost riven
Garnera med:
2 msk örter t ex persilja, timjan och basilika
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Hacka lök och vitlök, och fräs med färsen i en stekpanna med smör tills färsen är smulig. Tillsätt tomater, worcestershiresås, HP-sås, salt och peppar.
2
2. Låt färsen koka i 10 minuter utan lock. Smaka av och bred ut färsen i en smord ugnssäker form.
3
3. Tillaga potatismoset och spritsa det i små klickar över färsen. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Dekorera med grovhackade färska örter.