Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk HP-sås
  • salt svartpeppar

Mos:

4 prt potatismos

Gratinering:

1 dl prästost riven

Garnera med:

2 msk örter t ex persilja, timjan och basilika

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök, och fräs med färsen i en stekpanna med smör tills färsen är smulig. Tillsätt tomater, worcestershiresås, HP-sås, salt och peppar.

2
2. Låt färsen koka i 10 minuter utan lock. Smaka av och bred ut färsen i en smord ugnssäker form.

3
3. Tillaga potatismoset och spritsa det i små klickar över färsen. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Dekorera med grovhackade färska örter.