Du behöver
- 8 skiva kycklingfilé tunnskivad
- salt svartpeppar
- 4 skiva skinka rökt
- 4 skiva grevéost
- 1 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl ströbröd
- 3 msk smör
Servera med:
kokt potatis
broccoli kokt
citron
kapris
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg fyra kycklingfiléskivor på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg på skinka och ost, och slutligen en skiva kycklingfilé ovanpå.
2
Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg mjöl och ströbröd på separata tallrikar. Vänd varje schnitzel i vetemjöl, därefter i ägg och till sist i ströbröd.
3
Låt schnitzlarna torka på ett smörpapper någon minut innan de steks i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Servera med kokt potatis, broccoli, citronskivor och kapris.