Du behöver

  • 8 skiva kycklingfilé tunnskivad
  • salt svartpeppar
  • 4 skiva skinka rökt
  • 4 skiva grevéost
  • 1 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 3 msk smör

Servera med:

kokt potatis
broccoli kokt
citron
kapris

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg fyra kycklingfiléskivor på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg på skinka och ost, och slutligen en skiva kycklingfilé ovanpå.

2
Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg mjöl och ströbröd på separata tallrikar. Vänd varje schnitzel i vetemjöl, därefter i ägg och till sist i ströbröd.

3
Låt schnitzlarna torka på ett smörpapper någon minut innan de steks i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Servera med kokt potatis, broccoli, citronskivor och kapris.