Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • salt svartpeppar
  • 2 msk smör

Fyllning:

4 msk pesto
8 st tomater soltorkade marinerade
100 g fetaost

Skysås:

sky silad + 3 dl vatten
3 msk kycklingfond konc
1.5 msk redning Maizena
salt och peppar

Servera med:

tomat
svarta oliver
ruccolasallad

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär en ficka längs med sidan i varje filé. Vik ut halvorna, salta och peppra. Bred på pesto, lägg på strimlade soltorkade tomater och smulad fetaost. Vik tillbaka och fäst ihop med en tandpetare/cocktailpinne.

2
Bryn filéerna på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form och fortsätt tillagningen i ugnen, 20–25 minuter.

3
Sila skyn från formen i en kastrull och fyll på med vatten och fond, och vispa ner redningen. Låt såsen koka i 3 minuter.

4
Smaka av med salt och peppar. Servera med skivad tomat, oliver och rucolasallat.


Kommentar:
Tips!
Genom att skära ett snitt eller sticka med en provnål i köttet, kan du kontrollera om köttsaften är ofärgad.