Du behöver
- 100 g champinjoner
- 1 msk smör
- 1 st burk cocktailtomater 400 g
- 1 st tomater 370 g
- 300 g korv gärna grova
- 1 tsk pizzakrydda
- salt svartpeppar
- 12 st gröna spenatlasagneplattor
Ostsås:
250 g mascarpone
2 dl crème fraîche
2 dl mjölk
2 dl parmesanost nyriven
Ugn: 175°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs dem i en gryta med smör. Tillsätt cocktailtomater och krossade tomater, och låt det koka upp.
2
Ta skinnet av korvarna och skär dem i bitar. Lägg ner dem i den kokande tomatsåsen och låt koka i minst 20 minuter.
3
Mixa sönder såsen med en mixerstav. Smaksätt med pizzakrydda, salt och peppar.
4
Blanda mascarpone, crème fraiche, mjölk och parmesan i en skål. Varva de båda såserna med lasagneplattor i en djup form. Sista lagret ska vara ostsås. Strö gärna över lite extra parmesan. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.