Du behöver

  • 100 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 st burk cocktailtomater 400 g
  • 1 st tomater 370 g
  • 300 g korv gärna grova
  • 1 tsk pizzakrydda
  • salt svartpeppar
  • 12 st gröna spenatlasagneplattor

Ostsås:

250 g mascarpone
2 dl crème fraîche
2 dl mjölk
2 dl parmesanost nyriven

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs dem i en gryta med smör. Tillsätt cocktailtomater och krossade tomater, och låt det koka upp.

2
Ta skinnet av korvarna och skär dem i bitar. Lägg ner dem i den kokande tomatsåsen och låt koka i minst 20 minuter.

3
Mixa sönder såsen med en mixerstav. Smaksätt med pizzakrydda, salt och peppar.

4
Blanda mascarpone, crème fraiche, mjölk och parmesan i en skål. Varva de båda såserna med lasagneplattor i en djup form. Sista lagret ska vara ostsås. Strö gärna över lite extra parmesan. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.