Du behöver

  • 3 st squash gula
  • 1 st kålrabbi
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul
  • 1 st purjolök

Sås:

200 g champinjoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
tomater krossade
salt och peppar
2 dl parmesanost riven eller annan lagrad ost

Garnera med:

squash gul
basilika

Servera med:

kokt potatis

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj och skiva squashen i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skiva kålrabbin i tunna skivor. Skär paprikorna i strimlor och purjolöken i skivor.

2
Förväll grönsakerna i kokande lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Låt dem rinna av och bred ut dem i en smord ugnssäker form.

3
Skiva champinjonerna och fräs dem i smör under omrörning tills smöret blir genomskinligt. Strö över mjölet och rör om.

4
Späd med tomaterna och låt såsen koka i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

5
Bred såsen över grönsakerna och strö över parmesanosten. Gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Dekorera med stavar av gul squash och basilika, och servera med kokt potatis.