Du behöver

  • 600 g rödbetor
  • 2 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 0.5 dl pofiber
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • smör

Chèvre-crème:

50 g chèvre getost
1 dl crème fraîche
1 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
honung

Servera med:

morötter marinerade
potatis kokt

Garnera med:

solrosfrön
pumpafrön

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och riv kokta rödbetor och kokt potatis fint på ett rivjärn eller i matberedaren med fin rivskiva.

2
Blanda i en bunke med hackad lök, pofiber, potatismjöl, ägg, riven vitlök, salt och peppar. Rör om och låt blandningen stå i 10 minuter.

3
Forma biffar av smeten och stek dem på svag värme i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Lägg upp på ett fat och servera med marinerade morötter och kokt potatis. Strö över rostade solrosfrön och pumpafrön.

4
Smula chèvren i en skål och blanda med hårt vispad crème fraiche och turkisk yoghurt. Smaka av med salt, peppar och honung.