Du behöver

  • 0.5 st savojkålshuvud
  • 0.5 dl grötris
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 400 g blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan eller körvel
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk sirap

Sås:

1 dl sky från ugnsstekningen
2 msk kalvfond konc
3 dl vatten
3 msk redning Maizena
salt svartpeppar

Garnera med:

2 msk persilja

Servera med:

kokt potatis
lingonsylt rårörd

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj och dela kålen i bitar. Förväll i en gryta med lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten. Låt kålen droppa av på en ren kökshandduk.

2
Koka en lös gröt av risgryn, vatten och mjölk. Låt svalna.

3
Blanda en lös färssmet med risgrynsgröt, blandfärs, finhackad lök, salt, nymald peppar, timjan, mejram, sirap och kycklingfond. Blanda ner kålen.

4
Smörj en ugnssäker form och lägg i kål- och färsblandningen. Släta till ytan och pensla med smält smör och sirap. Tillaga i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.

5
Sila av stekskyn. Koka upp skyn med kalvfond, vatten och brun redning. Rör om, koka upp och låt sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad persilja och servera med kokt potatis, skysås och lingonsylt.