Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 500 g köttfärs
- 1 st burk krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 4 st soltorkade tomater
- 1 tsk socker
- salt och peppar
- 1 st aubergine
- 1 tsk salt
- 0.5 dl olivolja
- 5 st potatis
- 3 dl yoghurt mild naturell
- 3 st ägg
- 150 g fetaost
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i 1 msk olja. Tillsätt färsen och bryn tills den fått färg. Häll i krossade tomater, tomatpuré, strimlade tomater, socker, salt och peppar. Koka ihop i 20 minuter.
2
Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor. Strö över salt och låt dra i 15 minuter. Torka av vätskan med hushållspapper och stek auberginerna i olja.
3
Skala och skiva potatisen. Varva aubergine, köttfärssås och potatis i en ugnsfast form.
4
Vispa ihop yoghurt och ägg och krydda med peppar. Häll i formen och smula fetaost över. Baka i 40 minuter.