Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g köttfärs
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 st soltorkade tomater
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • 1 st aubergine
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 5 st potatis
  • 3 dl yoghurt mild naturell
  • 3 st ägg
  • 150 g fetaost

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i 1 msk olja. Tillsätt färsen och bryn tills den fått färg. Häll i krossade tomater, tomatpuré, strimlade tomater, socker, salt och peppar. Koka ihop i 20 minuter.

2
Skiva auberginen i 1 cm tjocka skivor. Strö över salt och låt dra i 15 minuter. Torka av vätskan med hushållspapper och stek auberginerna i olja.

3
Skala och skiva potatisen. Varva aubergine, köttfärssås och potatis i en ugnsfast form.

4
Vispa ihop yoghurt och ägg och krydda med peppar. Häll i formen och smula fetaost över. Baka i 40 minuter.