Du behöver

  • 400 g laxfilé färsk
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl kräftstjärtar
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • ströbröd

Servera med:

kräftstjärtar
smör skirat
potatis kokt
gröna ärtor små

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i kuber och lägg i matberedarskålen med kniven monterad. Salta och kör tills fisken blivit finfördelad. Tillsätt kräftstjärtar, peppar, potatismjöl, äggulor och grädde och kör till en jämn smet.

2
Forma runda biffar och vänd dem i ströbröd. Stek fiskbiffarna i smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Lägg upp på fat och servera med kräftstjärtar, skirat smör, kokt potatis och gröna små ärtor.