Du behöver
- 400 g laxfilé färsk
- 1 tsk salt
- 1.5 dl kräftstjärtar
- 1 krm nymald vitpeppar
- 2 msk potatismjöl
- 2 st äggulor
- 2 dl vispgrädde
- ströbröd
Servera med:
kräftstjärtar
smör skirat
potatis kokt
gröna ärtor små
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i kuber och lägg i matberedarskålen med kniven monterad. Salta och kör tills fisken blivit finfördelad. Tillsätt kräftstjärtar, peppar, potatismjöl, äggulor och grädde och kör till en jämn smet.
2
Forma runda biffar och vänd dem i ströbröd. Stek fiskbiffarna i smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida. Lägg upp på fat och servera med kräftstjärtar, skirat smör, kokt potatis och gröna små ärtor.