Du behöver
- 1 l blandad sallad t ex bistrosallad
- 100 g plommontomater röda eller gula
- 400 g lax varmrökt
- 4 st hårdkokta ägg
- 2 st päron
- 1 dl valnötskärnor
- dill
Dressing:
1.5 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk vatten
2 tsk rivet citronskal
salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fördela salladen på fyra tallrikar. Lägg på delade plommontomater, lax i bitar och skalade, klyftade ägg.
2
Dela och kärna ur päronen. Dela päronhalvorna i klyftor och lägg runt om på tallrikarna. Strö över valnötskärnor och dill.
3
Dressing: Blanda lätt crème fraiche med majonnäs i en skål och rör i lite vatten. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Servera till salladen.