Du behöver

  • 600 g lax färsk
  • 250 g bladspenat

Vitvinssås:

2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond konc
salt och peppar
0.5 tsk strösocker

Garnera med:

150 g champinjoner smörfrästa
1 msk dill hackad

Servera med:

kokt potatis

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Be fiskhandlaren att få fisken skuren i stora handflatsstora skivor, 3–4 mm tjocka.

2
Smöra en ugnssäker form och lägg förvälld spenat i mitten. Salta och peppra fiskskivorna, rulla i hop dem och lägg dem på spenaten.

3
Vitvinssås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med vin, grädde och kycklingfond under ständig omrörning. Låt såsen sjuda 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och strösocker. Slå såsen över fiskrullarna och baka i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

4
Garnera med smörfrästa champinjoner och strö över dillen i en sträng. Servera med kokt potatis.