Du behöver

  • 150 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk matfett
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st morot
  • 100 g blomkålsbuketter
  • 100 g sommarkål
  • 2 dl passerade tomater ev med chilismak
  • salt och peppar

Servera med:

baguette rostad penslade med persilje- och vitlöksolja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs nötfärs och hackad lök i en gryta med matfett tills färsen blir smulig. Tillsätt vatten och kalvfond och låt koka upp.

2
Tillsätt skivad morot, blomkål, strimlad sommarkål och tomater. Koka upp soppan och låt sedan sjuda tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.

3
Servera med skivad rostad baguette, som penslas med olja blandad med vitlök och persilja.