Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 4 st tomater
- 1 st champinjoner liten burk hela
- 1 st schalottenlök
- 0.5 dl riven ost
- 1 skiva bröd
- 4 st potatismos port med ägg
- 2 dl crème fraîche
- 150 g färskost
- 0.5 dl hackad persilja
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa köttet, krydda väl och bryn runt om i smör. Låt steka på svag värme tills det är nästan klart, ca 15 minuter. Skiva köttet och lägg i en ugnsfast form.
2
Skär av en tunn platta under tomaterna (så att de står stadigt) och hatten. Gröp ur tomaterna.
3
Hacka “tomathattarna”, champinjoner, lök och blanda med ost och smulat bröd. Salta och peppra och lägg fyllningen i tomaterna.
4
Ställ tomaterna runt köttet och spritsa potatismostoppar mellan tomaterna.
5
Rör ihop crème fraiche, färskost och persilja och klicka över köttet. Gratinera i 15 minuter.