Du behöver
- 600 g falukorv
- 10 st potatis
- 1 st röd paprika
- 1 st gul lök
- 0.5 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl crème fraîche
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
- oregano basilika, svartpeppar
- 2 dl riven ost
Ugn: 175°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skiva korven ganska tunt. Skala och skiva potatisen,. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Skala löken och skiva den och purjolöken. Hacka vitlöken.
2
Lägg ett lager potatis i botten på en ugnsfast form. Strö på hälften av löken och paprikan och lägg på ett lager korv. Fortsätt med potatis, korv och resten av paprikan och löken. Avsluta med att varva korv och potatis.
3
Blanda crème fraiche, grädde, mjölk och kryddor och häll i formen. Täck med riven ost. Baka i ugn i 1 timme och 20 minuter tills potatisen är mjuk.