Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 1 st lime skal och saft
- 1 msk flytande honung
- 2 msk soja
- 1 msk ingefära riven
- 1 msk smör eller margarin
Nudelsallad:
150 g äggnudlar
1 st morot
1 st röd paprika
10 cm purjolök
0.5 st zucchini
1 msk olja
1 dl majskorn
Ugn: 175°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär varje filé i 3 bitar och trä upp på spett. Blanda skal och saft av limen med honung, soja och ingefära och pensla spetten.
2
Låt dra i kyl 1 timme. Stek spetten runt om i smör och stek sedan klart i ugn i 10 minuter.
3
Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och strimla moroten, kärna ur och strimla paprikan och skiva purjolöken. Strimla zucchinin.
4
Fräs grönsakerna hastigt i olja. Vänd ner nudlar och majs och låt allt bli varmt. Servera till spetten.