Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st lime skal och saft
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk soja
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 msk smör eller margarin

Nudelsallad:

150 g äggnudlar
1 st morot
1 st röd paprika
10 cm purjolök
0.5 st zucchini
1 msk olja
1 dl majskorn

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär varje filé i 3 bitar och trä upp på spett. Blanda skal och saft av limen med honung, soja och ingefära och pensla spetten.

2
Låt dra i kyl 1 timme. Stek spetten runt om i smör och stek sedan klart i ugn i 10 minuter.

3
Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och strimla moroten, kärna ur och strimla paprikan och skiva purjolöken. Strimla zucchinin.

4
Fräs grönsakerna hastigt i olja. Vänd ner nudlar och majs och låt allt bli varmt. Servera till spetten.