Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 st morötter
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 300 g blomkål
  • 150 g grön sparris
  • 150 g sockerärter

Chiliquesadillas:

4 st tortillabröd
keso chili
1 msk smör eller margarin

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Skala och slanta morötterna och låt dem fräsa med löken någon minut.

2
Tillsätt vatten och buljongtärningar och småkoka i 7 minuter. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i soppan. Låt koka i 5 minuter.

3
Dela blomkålen i mindre buketter och dela sparrisen i bitar. Låt blomkål, sparris och sockerärter koka i soppan i 3 minuter.

4
Chiliquesadillas: Bred ut keso på två av bröden. Lägg på de andra och stek i smör ett par minuter per sida tills de fått fin färg. Skär i snibbar och servera till soppan.