Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 1 msk smör eller margarin
- 3 st morötter
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
- 300 g blomkål
- 150 g grön sparris
- 150 g sockerärter
Chiliquesadillas:
4 st tortillabröd
keso chili
1 msk smör eller margarin
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Skala och slanta morötterna och låt dem fräsa med löken någon minut.
2
Tillsätt vatten och buljongtärningar och småkoka i 7 minuter. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i soppan. Låt koka i 5 minuter.
3
Dela blomkålen i mindre buketter och dela sparrisen i bitar. Låt blomkål, sparris och sockerärter koka i soppan i 3 minuter.
4
Chiliquesadillas: Bred ut keso på två av bröden. Lägg på de andra och stek i smör ett par minuter per sida tills de fått fin färg. Skär i snibbar och servera till soppan.