Du behöver
- 200 g laxfilé
- 10 cm purjolök
- 1 st morot
- 1 st potatis
- 1 st palsternacka
- 1 msk olivolja
- 5 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 st tomat
- 75 g skalade räkor
- 50 g sockerärter
- salt och peppar
Saffransyoghurt:
1 dl matyoghurt
0.5 st saffran kuvert
salt och peppar
Servera med:
bröd
Fisksoppa med saffransyoghurt
Gör så här
1
Skär laxen i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken. Skala morot, potatis och palsternacka och skär i tärningar.
2
Fräs grönsakstärningarna och purjolöken i olja. Tillsätt vatten och buljongtärning, koka upp och koka i 10 minuter.
3
Lägg i laxen och sjud i ett par minuter tills den är klar. Lägg i tärnad tomat, räkor och strimlade sockerärter. Smaka av med salt och peppar.
4
Rör ihop yoghurt och saffran och smaka av med salt och peppar. Lägg en klick saffransyoghurt i soppan. Servera med bröd.