Du behöver

  • 200 g laxfilé
  • 10 cm purjolök
  • 1 st morot
  • 1 st potatis
  • 1 st palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 st tomat
  • 75 g skalade räkor
  • 50 g sockerärter
  • salt och peppar

Saffransyoghurt:

1 dl matyoghurt
0.5 st saffran kuvert
salt och peppar

Servera med:

bröd

Fisksoppa med saffransyoghurt

Gör så här

1
Skär laxen i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken. Skala morot, potatis och palsternacka och skär i tärningar.

2
Fräs grönsakstärningarna och purjolöken i olja. Tillsätt vatten och buljongtärning, koka upp och koka i 10 minuter.

3
Lägg i laxen och sjud i ett par minuter tills den är klar. Lägg i tärnad tomat, räkor och strimlade sockerärter. Smaka av med salt och peppar.

4
Rör ihop yoghurt och saffran och smaka av med salt och peppar. Lägg en klick saffransyoghurt i soppan. Servera med bröd.