Du behöver

  • 400 g kassler
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 dl chilisås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 st tomater
  • 1 st ananasringar liten burk
  • 2 dl riven ost
  • svartpeppar
  • 1 tsk oregano

Till servering:

4 prt ris kokt långkornigt
sallad

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skiva kasslern och stek skivorna lätt i smör- & rapsolja. Lägg kasslern åt sidan. Strimla purjolöken och fräs den mjuk. Tillsätt chilisås, grädde och mjölk och koka upp.

2
Varva ris och kassler och sås i en form så det blir två lager av varje. Börja med ris. Lägg på skivade tomater och avrunnen ananas. Strö över ost, peppar och oregano. Gratinera i 20 minuter. Servera med ris och sallad.