Du behöver
- 400 g kassler
- 1 msk smör- & rapsolja
- 0.5 st purjolök
- 0.5 dl chilisås
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 st tomater
- 1 st ananasringar liten burk
- 2 dl riven ost
- svartpeppar
- 1 tsk oregano
Till servering:
4 prt ris kokt långkornigt
sallad
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skiva kasslern och stek skivorna lätt i smör- & rapsolja. Lägg kasslern åt sidan. Strimla purjolöken och fräs den mjuk. Tillsätt chilisås, grädde och mjölk och koka upp.
2
Varva ris och kassler och sås i en form så det blir två lager av varje. Börja med ris. Lägg på skivade tomater och avrunnen ananas. Strö över ost, peppar och oregano. Gratinera i 20 minuter. Servera med ris och sallad.